# ICSE Class 10 Answered

**please tell the final answer**

Asked by shethdhanesh | 02 Oct, 2023, 12:34: PM

Expert Answer

Distance traveled from well to first tree then back to well for watering first tree = 10+10 m = 20 m

distance between trees = 5 m

Distance traveled from well to second tree then back to well for watering second tree = 15+15 m = 30 m

Distance traveled from well to third tree then back to well for watering third tree = 20+ 20 m = 40 m

Hence , total distance D travelled to water 25 trees is given by sum of following series

D = 20 m + 30 m + 40 m + ...............................................

Above series is in arithmetic progression that has 25 terms . First term a = 20 and the common difference d = 10 .

Sum of 25 terms is calculated using the formula " " , where n = 25 is number of terms

Answered by Thiyagarajan K | 03 Oct, 2023, 09:46: AM

## Application Videos

## Concept Videos

ICSE 10 - Maths

Asked by shethdhanesh | 02 Oct, 2023, 12:34: PM

ANSWERED BY EXPERT

ICSE 10 - Maths

Asked by suneelmsc | 25 Apr, 2020, 09:34: PM

ANSWERED BY EXPERT

ICSE 10 - Maths

Asked by m_shailander | 17 Feb, 2019, 03:08: PM

ANSWERED BY EXPERT

ICSE 10 - Maths

Asked by gsitabhanu24 | 02 Feb, 2019, 09:57: AM

ANSWERED BY EXPERT

ICSE 10 - Maths

Asked by Anmolrishiket | 30 Jan, 2019, 12:27: PM

ANSWERED BY EXPERT

ICSE 10 - Maths

Asked by Shreyas | 13 Jul, 2018, 08:01: AM

ANSWERED BY EXPERT

ICSE 10 - Maths

Asked by bdroy_2014 | 08 Feb, 2018, 02:52: PM

ANSWERED BY EXPERT