A circular field has a circumference of 360km. 3 cyclists start together & can cycle 48,60,72 km a day.round the field. when will they meet again?
Asked by Arushi Vashist | 29th Aug, 2010, 09:37: AM
The time each takes to complete a round of circular field,
360/48 = 7.5
360/60 = 6
360/72 = 5 days.
Now 75/10, 6, 5.
They'll meet at the time equal to the LCM,
which is 30 days.
Answered by | 30th Aug, 2010, 11:20: AM
Kindly Sign up for a personalised experience
- Ask Study Doubts
- Sample Papers
- Past Year Papers
- Textbook Solutions
Verify mobile number
Enter the OTP sent to your number