Request a call back

Join NOW to get access to exclusive study material for best results

CBSE Class 7 Answered

A bus covers 100 km in 4 hours and returns back to the initial place in 5 hours. Calculate the average speed.
Asked by heerasanjana1221 | 23 Feb, 2022, 04:01: PM
Expert Answer
Average speed = total distance/total time taken 
Total distance = 100 + 100 = 200km 
Total time taken = 4 + 5 = 9 h 
Thus, 
Average speed = 200/9 = 22.22 km/h 
Answered by Shiwani Sawant | 23 Feb, 2022, 05:24: PM
CBSE 7 - Science
Asked by heerasanjana1221 | 23 Feb, 2022, 04:01: PM
ANSWERED BY EXPERT
CBSE 7 - Science
Asked by abnandini013 | 03 Feb, 2022, 05:03: PM
ANSWERED BY EXPERT
CBSE 7 - Science
Asked by dishantagrawal67.7dgatl | 06 Aug, 2021, 09:54: AM
ANSWERED BY EXPERT
CBSE 7 - Science
Asked by prathameshmishra13 | 05 Jun, 2021, 04:57: PM
ANSWERED BY EXPERT
CBSE 7 - Science
Asked by shitalkamble078 | 01 Jan, 2021, 08:13: PM
ANSWERED BY EXPERT
CBSE 7 - Science
Asked by yamantakkarodpati38.7tpstl | 18 Jul, 2020, 07:46: PM
ANSWERED BY EXPERT
CBSE 7 - Science
Asked by shitaldhamale22 | 15 Oct, 2019, 09:20: PM
ANSWERED BY EXPERT
CBSE 7 - Science
Asked by ajitsahane11121 | 20 Sep, 2019, 08:45: PM
ANSWERED BY EXPERT
Get FREE Sample Mock Papers for Final Exams
Download Now
×