Request a call back

Join NOW to get access to exclusive study material for best results

CBSE Class 8 Answered

reena purchased 20 dozen tofee at the rate of 430 per dozen, he sold each one of them at the rate of 40, what will be the profit percentage
Asked by yash23singhania | 12 Jun, 2022, 11:26: AM
answered-by-expert Expert Answer
Cost Price of 20 dozen tofees = 20 x 430 = Rs 8600
Selling price of 1 dozen tofees = 12 x 40 = Rs. 480
Selling price of dozen tofees = 480 x 20 = Rs. 9600
Since, S.P. > C.P.
There is a profit
Profit amount = 9600 - 8600 = Rs. 1000
Profit% = 1000/8600 x 100 = 1000/86 = 500/43 = 11.6%
Answered by Renu Varma | 13 Jun, 2022, 11:14: AM
CBSE 8 - Maths
Asked by suryanshchaturvedi251 | 10 Jan, 2024, 03:08: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by anuragsinghwzj | 01 Apr, 2022, 11:19: AM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by mahisuyal37.8cpsb | 28 Aug, 2021, 05:48: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by Dhivyadharshini992 | 22 Nov, 2019, 10:02: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
Get Latest Study Material for Academic year 24-25 Click here
×