# CBSE Class 8 Answered

**Rachna bought 45 one kg bags of almonds at Rs.900 each .She sold 30 of them at Rs.1000 each and the Remaining at Rs.800 each. Find her gain or loss percent?**

Asked by samraddhijain98 | 07 Mar, 2022, 06:13: PM

Expert Answer

Cost price of almods = 45 x 900 = Rs. 40500

Selling price of first 30 bags = 30 x 1000 = 30000

Selling price of remaining 15 bags = 15 x 800 = 12000

Selling price in total = Rs. (30000 + 12000) = Rs. 42000

As S.P. > C.P.

So, gain = S.P. - C.P. = 1500

Gain % = (1500/40500) x 100 = 1500/405 = 300/81 = 3.7%

Answered by Renu Varma | 08 Mar, 2022, 11:14: AM

## Application Videos

## Concept Videos

CBSE 8 - Maths

Asked by suryanshchaturvedi251 | 10 Jan, 2024, 03:08: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by Ajaydubey8383 | 29 Jun, 2022, 12:23: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by samraddhijain98 | 07 Mar, 2022, 06:13: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by mahisuyal37.8cpsb | 28 Aug, 2021, 05:48: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by skp191 | 15 Feb, 2020, 07:48: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by drnakulrana | 31 Jan, 2020, 10:32: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by Papppu10696 | 04 Jan, 2020, 04:56: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by Dhivyadharshini992 | 22 Nov, 2019, 10:02: PM

ANSWERED BY EXPERT

CBSE 8 - Maths

Asked by darakyukta | 18 Oct, 2019, 06:46: PM

ANSWERED BY EXPERT