Request a call back

Join NOW to get access to exclusive study material for best results

NEET Class neet Answered

four bulbs each 40w using 8hours a day ,5 fans each 60w using 8 hours,tv of 120w using 12hours a day, find the total energy and find the electricity bill in a month of the charge is 3.50
Asked by parvathalupeddapuli | 24 Dec, 2022, 08:25: PM
answered-by-expert Expert Answer
4 bulbs × 40W × 8 Hour × 30 day = 38400 W-hour = 38.4 kW-hour
 
5 fans × 60 W × 8 Hour × 30 day = 72000 W-hour = 72 kW-hour
 
1 TV × 120 W × 12 hour × 30 day = 43200 W-hour = 43.2 kW-hour
 
Total energy consumption = ( 38.4 + 72 + 43.2 ) kW-hour = 153.6 kW-hour
 
Cost of total electric energy consumption = (153.6 × 3.50 ) = Rs. 537.60
Answered by Thiyagarajan K | 24 Dec, 2022, 09:17: PM
NEET neet - Physics
Asked by anshgupta8840400152 | 01 Jun, 2024, 11:36: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
NEET neet - Physics
Asked by hardikmittal25 | 03 May, 2024, 02:57: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
NEET neet - Physics
Asked by sojusvi | 17 Apr, 2024, 01:12: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
NEET neet - Physics
Asked by mohitsisodia612 | 19 Mar, 2024, 09:21: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
NEET neet - Physics
Asked by puchkiii431 | 16 Mar, 2024, 09:43: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
NEET neet - Physics
Asked by ameetapradhan55 | 10 Dec, 2023, 08:39: PM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
NEET neet - Physics
Asked by dhivi242004 | 02 Apr, 2023, 11:04: AM
ANSWERED BY EXPERT ANSWERED BY EXPERT
Get Latest Study Material for Academic year 24-25 Click here
×