Request a call back

# ICSE Class 10 Answered

Five 100 w bulbs are used for 10 hours every day for 30 days. Find  the cost of electricity if the rate is Rs.4.00 per unit.

Asked by Masummannan747 | 05 Apr, 2019, 12:44: PM Expert Answer
Five bulbs consume the power of 100 W each.

The total power consumed by 5 bulbs = 5 x 100 = 500 W = 0.5 kilowatt

Electrical energy consumed daily is, E = P x t = 0.5 kW x 10 hours = 5 kWh.

Thus, total electrical energy consumed for 30 days = 5 kWh x 30 days = 150 kWh or 150 units.

The cost of 1 unit of electricity = Rs. 4
Thus, the total cost of electricity = Rs. 4 x 150 = Rs. 600

Answered by Shiwani Sawant | 05 Apr, 2019, 03:04: PM

## Application Videos

ICSE 10 - Physics
Asked by ashrafali8060 | 04 May, 2021, 06:53: PM ANSWERED BY EXPERT
ICSE 10 - Physics
Asked by zainak698 | 27 Oct, 2020, 11:52: AM ANSWERED BY EXPERT
ICSE 10 - Physics
exercise 8b q 14 Asked by nilesh.dhote74 | 13 May, 2020, 11:16: AM ANSWERED BY EXPERT
ICSE 10 - Physics
Asked by Masummannan747 | 05 Apr, 2019, 12:44: PM ANSWERED BY EXPERT