Request a call back

Join NOW to get access to exclusive study material for best results

ICSE Class 7 Answered

A truck and a bus started off at 10: 30 am from opposite end of highway the truck traveled at a speed of 40 km/h and a bus travel at a speed of 54 km/h. If they pass each other at 1: 00 PM. What was the length of highway? 

Asked by Shibakausar42 | 05 Oct, 2019, 10:50: AM
Expert Answer
Distance travelled = velocity × time
Time taken by truck and bus is 2.5 hrs
So, distance travelled by truck is 40 × 2.5 = 100 kms
Distance travelled by bus = 54 × 2.5 = 135 kms
Total distance of highway is 100 + 135 = 235 kms
Answered by Sneha shidid | 07 Oct, 2019, 09:28: AM
ICSE 7 - Maths
Asked by nair.vinita78 | 14 Dec, 2021, 03:26: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Maths
Asked by anuradhaenterprises10 | 11 Nov, 2021, 10:01: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Maths
Asked by madhubawkar | 18 Mar, 2021, 01:12: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Maths
Asked by trishakhanna0508 | 11 Nov, 2020, 03:19: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Maths
Asked by mymisssaumya | 23 Sep, 2020, 01:33: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Maths
Asked by saanvisanju25th | 10 Sep, 2020, 11:06: AM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Maths
Asked by shreyasonar94.7spicertl | 17 Jun, 2020, 02:17: PM
ANSWERED BY EXPERT
×