- A car covers a certain distance in 4 hours if it is travelling at a speed of 60km/hr . Howmuch time would it have taken if it were travelling 20km/hr faster ?
Asked by ishitabiswas298 | 27th Jan, 2019, 01:03: PM
We know that speed is a physical quantity which is defined as the ratio of distance upon time.
distance = speed x time
distance = 60 x 4 = 240 km
If the speed was 60 + 20 = 80 km/hr
Then the same distance would have been covered in
time = distance / speed = 240 / 80 = 3 hrs
Thus, if the speed were 80kmph, it would have taken only 3 hours to cover the same distance.
Answered by Science Mate | 27th Jan, 2019, 02:55: PM
Kindly Sign up for a personalised experience
- Ask Study Doubts
- Sample Papers
- Past Year Papers
- Textbook Solutions
Verify mobile number
Enter the OTP sent to your number