Request a call back

Sumeet bought a plot of land 2,25000 .He sold 1/3rd plot of land at a loss of 8%.At what percent profit must he sell the remaining plot of land in order to get an overall profit of 12%.
Asked by Sanjeevsharma4625 | 03 Jan, 2019, 11:16: PM
Total cost price = Rs. 225000
1/3rd land cost = 225000/3 = 75000
8% of 75000 = 6000
Loss = Rs. 6000
land sell in loss 75000 - 6000 = 69000
Overall 12% profit = 225000 × 12/100 = Rs. 27000
Total amount in hand after selling land 225000 + 27000 = 252000
The remaining amount should be sold = 252000 - 69000 = 183000
The cost of remaining land = 225000 - 75000 = 150000
Profit % = (183000 - 150000)/150000  × 100 = 22%
Answered by Sneha shidid | 04 Jan, 2019, 03:14: PM

## Concept Videos

ICSE 8 - Maths
Asked by casumitbarman | 04 Apr, 2023, 08:52: PM
ICSE 8 - Maths
Asked by Shreysi | 26 Nov, 2022, 06:58: PM
ICSE 8 - Maths
Asked by arbahunlamin | 08 Jun, 2021, 02:32: PM
ICSE 8 - Maths
Asked by das.sagnik | 09 Sep, 2020, 08:36: PM
ICSE 8 - Maths
Asked by harshkumar2000006 | 04 Sep, 2020, 03:34: PM
ICSE 8 - Maths
Asked by asharoshanroshan | 13 Aug, 2020, 04:36: PM