Request a call back

Join NOW to get access to exclusive study material for best results

ICSE Class 7 Answered

A truck travel some distance at a speed of 30 km/h in 120 min and remaining distance speed of 48 km/h in 90 min determine the        (a) total distance covered   (b) average speed over the entire journey

Asked by meghnapathak270 | 27 Jan, 2019, 11:04: PM
Expert Answer
Distance = Speed x time
 
Distance travelled in 120 mins (2 hr) at the speed of 30 km/hr
distance = 30 x 2 = 60 km
 
Distance travelled in 90 mins (1.5 hr) at the speed of 48 km/hr
distance = 48 x 1.5 = 72 km
 
Total distance = 60 + 72 = 132 km
 
Average Speed = Total distance / total time
Average Speed = 132/ 3.5 = 37.7 km/hr
 
Answered by Science Mate | 28 Jan, 2019, 02:13: AM
ICSE 7 - Physics
Asked by nirudesh.av | 15 Mar, 2019, 06:04: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Physics
Asked by advaith.kmp | 17 Jan, 2019, 01:48: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Physics
Asked by Kinshukchhikarajr1957 | 23 Oct, 2018, 07:36: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Physics
Asked by qudsia988020 | 03 Oct, 2018, 09:00: PM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Physics
Asked by amulyavraghavan | 23 Sep, 2018, 11:14: AM
ANSWERED BY EXPERT
ICSE 7 - Physics
Asked by gunjangoyal9100830991 | 15 Jul, 2018, 04:55: PM
ANSWERED BY EXPERT
×