Please wait...
Contact Us
Contact
Need assistance? Contact us on below numbers

For Enquiry

10:00 AM to 7:00 PM IST all days.

Business Inquiry (North)

Business Inquiry (West / East / South)

OR

or

Thanks, You will receive a call shortly.
Customer Support

You are very important to us

For any content/service related issues please contact on this number

022-62211530

Mon to Sat - 10 AM to 7 PM

A bus travelling at 42 km/h covers a distance in 5 h. How much time would it save if it increased its speed by 8 km/h?

Asked by bishtbharat869 8th August 2019, 8:15 PM
Answered by Expert
Answer:

A bus travelling at 42 km/h covers a distance in 5 h. 

Distance = Speed x Time = 42 x 5 = 210 km

Speed increased its speed by 8 km/h.

hence, New Speed = 42 + 8 = 50 km/h

Time = Distance ÷ speed = 210 ÷ 50 = 4.2 hr

Time saved = 5 - 4.2 = 0.8 hours = 48 mins

Answered by Expert 9th August 2019, 9:59 AM
Rate this answer
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

You have rated this answer /10

Your answer has been posted successfully!

Free related questions

26th November 2017, 5:18 PM

Chat with us on WhatsApp