The cash difference between selling a shirt at a profit of 4% and 6% is Rs 3.what are the two selling prices?

Asked by Vidhi Srivastava | 27th May, 2013, 08:03: AM

Expert Answer:

Profit % = profit/CP * 100
Profit1 = 0.04*CP
Profit2 = 0.06*CP
 
Cash difference = Profit2 - Profit1
0.06CP-0.04CP = 3
0.02CP = 3
CP = 300/2 = Rs 150
Hence, Profit1 = 0.04*CP = 0.04*150 = Rs 6
Profit2 = 0.06*CP = 0.06*150 = Rs 9
 
Hence SP1 = CP+profit1 = 150+6 = Rs 156
SP2 = CP + Profit2 = 150+9 = Rs 159

Answered by  | 28th May, 2013, 02:09: AM

Queries asked on Sunday & after 7pm from Monday to Saturday will be answered after 12pm the next working day.