Request a call back

Rajat purchases the following items from a departmental store : a) one pair of shoes for 780, GST @ 5% b) food articles for 540, GST @ 12% c) clothes for 2200, GST @ 28% Calculate the total amount of bill.
Asked by artisethilyf | 15 Jan, 2020, 04:26: PM Expert Answer

a. 5% of 780 = Rs. 39      ..... amount of bill = 780 + 39 = Rs. 819
b. 12% of 540 = Rs. 64.8  ..... amount of bill = 540 + 64.8 = Rs. 604.8
c. 28% of 2200 = Rs. 616  ..... amount of bill = 2200 + 616 = Rs. 2816

From a, b and c

Total amount of bill = 819 + 604.8 + 2816 = Rs. 4338.8
Answered by Yasmeen Khan | 16 Jan, 2020, 02:47: PM

## Concept Videos

CBSE 8 - Maths ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by naitiktaneja1 | 27 Dec, 2022, 10:38: AM ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by prameshkumarg | 09 Dec, 2022, 11:30: AM ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by utkarshsinghsolanki2009 | 10 Nov, 2022, 08:25: PM ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by GJain7394 | 20 Sep, 2022, 02:44: PM ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by Ajaydubey8383 | 29 Jun, 2022, 12:23: PM ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
औसत Asked by subashchandarmachra | 17 Jun, 2022, 09:30: AM ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
Asked by shavipatel50 | 10 Jun, 2022, 10:43: AM ANSWERED BY EXPERT
CBSE 8 - Maths
What is the cost of 18 m cloth Asked by mishramanisha242 | 01 Jun, 2022, 08:16: AM ANSWERED BY EXPERT