Plz answer fast as my exam is tomorrow .

Asked by  | 2nd Mar, 2013, 10:23: AM

Expert Answer:

when going up: max ht it reaches:h
v2-u2=2gh
2x10xh=20x20
h=20 m
v=u-gt
t=2s....to reach the highest height.
while cominbg down: it has to cover=105+20=125m
u=o
so:  s=ut+1/2  at^2
125=5t^2
t=5sec
so total time=5+2=7 s

Answered by  | 4th Mar, 2013, 06:01: PM

Queries asked on Sunday & after 7pm from Monday to Saturday will be answered after 12pm the next working day.