Request a call back

Asked by aastharoy997 | 25 Jun, 2020, 10:09: AM
Question: The average cost of 15 mangoes is Rs. 26 per mango. 4 more mangoes with an average cost of Rs. 36 per mango are purchased and 7 mangoes with an average cost Rs. 18 per mango are returned. Find the average cost per mango of all the mangoes?
Solution:
Average cost of 15 mangoes is Rs. 26
Total cost of 15 mangoes with average Rs. 26 is  = 15 x 26 = Rs. 390  ... (1)
Total cost of 4 mangoes with average cost of Rs. 36 is = 4 x 36 = Rs. 144  ... (2)
Total cost of 7 mangoes with average cost of Rs. 18 is = 7 x 18 = Rs. 126  ... (3)
4 more mangoes with an average cost of Rs. 36 per mango are purchased and 7 mangoes with an average cost Rs. 18 per mango are returned.
Final cost of mangoes = 390 + 144 - 126 = Rs. 408
Total number of mangoes = 15 + 4 - 7 = 12
Average cost per mango = 408/12 = Rs. 34
Answered by Renu Varma | 25 Jun, 2020, 11:58: AM

## Concept Videos

ICSE 10 - Maths
Asked by aastharoy997 | 25 Jun, 2020, 10:09: AM
ICSE 10 - Maths
Asked by aastharoy997 | 23 Jun, 2020, 10:27: AM
ICSE 10 - Maths
Asked by aastharoy997 | 18 Jun, 2020, 09:56: AM
ICSE 10 - Maths
Asked by aastharoy997 | 05 Jun, 2020, 10:34: AM
ICSE 10 - Maths
Asked by aastharoy997 | 04 Jun, 2020, 10:27: AM
ICSE 10 - Maths
Asked by aastharoy997 | 03 Jun, 2020, 10:13: AM
ICSE 10 - Maths
Asked by aastharoy997 | 02 Jun, 2020, 10:31: AM