Please solve this

Asked by aastharoy997 | 20th Apr, 2020, 10:47: AM

Expert Answer:

Q: In 2016, Ravi spent Rs. 5,000 on an average for the first 4 months, Rs. 6500 per month on an average in the next 5 months and Rs. 4500 per month on average in the last 3 months. His total savings were Rs. 18,000. Find his average monthly income for the given year.
Solution:
According to the question, 
Sum for the first 4 months = 4 x 5,000 = Rs. 20,000
Sum for the next 5 months = 5 x 4500 = Rs. 32,500
Sum for the last 3 months = 3 x 5,000 = Rs. 13,500
Total sum for the year 2016 = 20,000 + 32,500 + 13,500 = Rs. 66,000
Total earning of Ravi in the year 2016 is 66,000  + 18,000 = Rs. 84,000
Monthly income = Total earning/12 = 84,000/12 = Rs. 7,000

Answered by Renu Varma | 21st Apr, 2020, 11:29: AM