Request a call back

Calculate the work done.
Asked by Nishant | 19 Oct, 2013, 07:15: PM
The boy first moves a distance of 1.5 km against the force of friction.

Hence, work done to cover this distance is

W1 = Fs = 5 × 1500 = 7500 J

Now, the boy moves along a circle of radius 100 m for one and a half cycle.
For one complete cycle, displacement is zero and hence the work done will be zero. Thus, the boy will do work for remaining half cycle only. That is,

W2 = 5 × 3.14 × 100 = 1570 J

Finally the boy moves forward for 2 km.
Hence, work done is

W3 = 5 × 2000 = 10000 J

Thus, the total work done by the boy is

W = W1 + W2 + W3 = 7500 + 1570 + 10000 = 19,070 J
Answered by Romal Bhansali | 21 Oct, 2013, 10:06: AM

## Application Videos

CBSE 9 - Physics
Asked by pramodkumardalal711 | 18 Jun, 2022, 10:19: AM
CBSE 9 - Physics
Asked by divyanshu.3082007 | 03 Feb, 2022, 05:21: PM
CBSE 9 - Physics
Asked by aartilodhi13 | 02 Feb, 2022, 05:18: PM
CBSE 9 - Physics
Asked by topperlearningforcontent | 31 Jan, 2022, 10:14: AM
CBSE 9 - Physics
Asked by sahasra4050 | 20 Jan, 2022, 08:53: AM