AP

Asked by  | 5th Oct, 2008, 08:07: PM

Expert Answer:

Kamal buys a washing machine of Rs 10000 . He pays Rs 2000 in cash ,so the amount he has to pay is Rs 8000.

1st instalment = Rs 500+ 10% of 8000= 500+800

2nd instalment = Rs 500+ 10% of 7500= 500+750

3rd instalment = Rs 500+ 10% of Rs 7000= 500+700

So a = 500+ 800= 1300

d = -50

S16 = 16/2[ 2x 1300 +15(-50)]

= 8 [2600-750]

= 8 x 2525= 20,200

He paid in all = Rs 20,200+ 2000= Rs 22,200

 

 

Answered by  | 5th Oct, 2008, 10:22: PM

Queries asked on Sunday & after 7pm from Monday to Saturday will be answered after 12pm the next working day.